Aile Hukuku

Anlaşmalı Boşanmadan Vazgeçme

Anlaşmalı Boşanmadan Vazgeçme Anlaşmalı Boşanmadan Feragat Mümkün Mü?

Anlaşmalı Boşanmadan Vazgeçme ve İstinaf

Boşanma davası; anlaşmalı boşanma davası ve çekişmeli boşanma davası olmak üzere iki farklı şekilde açılabilir. Web sitemizde bu iki dava türüne ait makalemiz mevcuttur, dilerseniz inceleyebilirsiniz. Bu makalemizde ise anlaşmalı boşanmadan vazgeçme ve  istinaf süreçlerini ele alacağız.

 

Anlaşmalı Boşanmadan Vazgeçmek Mümkün Mü?

1-Henüz duruşma yapılmadan da anlaşmalı boşanmadan vazgeçmek mümkündür.

2-Duruşma esnasında da anlaşmalı boşanma davasından vazgeçilebilir.Duruşma öncesinden anlaşmalı boşanmaya dair protokol imzalanıp mahkemeye sunulmuş olsa dahi, hakim duruşmada tarafları dinler ve duruşma esnasında taraflardan biri anlaşmalı boşanmadan vazgeçebilir. Bu durumda davaya çekişmeli olarak devam etmek isterse dava çekişmeli boşanma davası olarak görülmeye devam eder.

3-Karar verildikten sonra ise; karar kesinleşinceye kadar vazgeçmek mümkündür. Yasal süresi içerisinde verilecek istinaf dilekçesi ile anlaşmalı boşanmadan vazgeçilebilir. Bu durumda Bölge Adliye Mahkemesi kararı bozarak dosyayı ,ilk derece mahkemesine gönderir ve dosya çekişmeli olarak görülmeye devam eder.

 

Anlaşmalı Boşanmadan Feragat Mümkün Mü?

Anlaşmalı boşanma davasında, boşanma  kararı verildikten sonra, davacı eş, yasal süresi içerisinde  süresinde davadan feragat edebilir. Bu durumda boşanma kararını veren mahkeme  ek karar yazar. Ek karar ile davanın feragat nedeniyle reddine karar verir. Mahkemenin ek kararına karşı da istinaf yolu açıktır. Feragat nedeniyle davanın reddine dair verilen karar kesinleşince boşanma davası ortadan kalkar.

Büromuzda Gaziantep ve çevresinde boşanma, anlaşmalı ve çekişmeli boşanma davaları ile  ilgili hukuki hizmet sunmaktayız. Detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

Listelemeye Git